1. Fotografai registruoti sportfoto.com patvirtina, kad įkeltu nuotraukų autorinės teisės jiems neatiteko nelegaliais būdais ir nepriklauso trečiosioms šalims.

2. Skundo dėl autorinių teisių pažeidimo atveju, sportfoto.com komanda pasilieka teisę pašalinti nuotraukas.

 

3. Fotografas sutinka, kad  jo įkeltos nuotraukos, laikantis geriausių praktikų, gali būti panaudotos ir apdorotos sportfoto.com ir be jo sutikimo.

 

4. sportfoto.com turi teisę detalioje peržiūroje rodyti nuotraukos autoriaus vardą.

 

5. Fotografas sutinka, kad jo įkeltos nuotraukos gali būti panaudotos popierinėje ir elektroninėje spaudoje. Jei nuotrauka publikuojama spaudoje, prie jos pridedamas ir nuotraukos autoriaus vardas. Tokiu atveju, autoriui atlyginama pagal bendrą atlygio schema.

 

6. Fotografas sutinka, kad jo įkeltos nuotraukos gali būti panaudotos atitinkamų varžybų organizatoriaus. Už renginio organizatorių panaudotas nuotraukas, fotografui nebus mokama. Atitinkami duomenys apie nuotraukų panaudojimą bus matomi fotografo įplaukų sąraše.

 

7. Autorius gali platinti ir naudoti į sportfoto.com  įkeltas nuotraukas ir kituose kanaluose. sportfoto.com nedarys jokių su tuo susijusių apribojimų.

 

8. sportfoto.com fotografui išmoka 50% (su mokesčiais) nuo kiekvienos parduotos jo nuotraukos. Jei fotografas juridinis asmuo, mokėjimas bus atliktas pagal pateiktą sąskaitą-faktūrą. Išmokėjimai atliekami fotografo nustatytu periodiškumu. Mažiausiai išmokama 70 litų suma. Uždirbti pinigai mokami  vienu mokėjimu. Mokėjimas už jau išmokėtas nuotraukas negalimas.

 

9. Nuotraukų kaina nėra fiksuota, Sportfoto OÜ pasilieka teisę keisti nuotraukų kainą be išankstinio įspėjimo.

 

10. Fotografas patvirtina, kad susipažino ir neprieštarauja nuotraukų kainodarai.

 

11. Fotografo įkeltos nuotraukos peržiūrimos ir publikuojamos per 2-3 darbo dienas. Išskirtiniais atvejais (didelis renginių skaičius per trumpą laiko tarpą) peržiūra gali užtrukti ir ilgiau. Prioritetas skiriamas nuotraukoms, įkeltoms iš nesenai vykusių renginių. Nuotraukų peržiūra iš renginių, vykusių seniau nei prieš dvi savaites, gali užtrukti  iki dviejų savaičių.

 

12. Visi kilę nesutarimai ir ginčai sprendžiami dvišalio bendradarbiavimo pagrindu. Šalims nepasiekus bendro sutarimo, ginčai bus sprendžiami teisme.